Ga direct door naar de content van deze pagina
De kou die we voelden, is gewoon helemaal weg
Han en Mech Bekijk de video Chevron right

Dakisolatie: minder stookkosten

Veel warmte in huis gaat via het dak verloren. Zonde, want daarmee verlies je jaarlijks honderden euro’s.

Met dakisolatie woon je warmer in de winter en koeler in de zomer. En je bespaart flink op je energiekosten. Zelfs als je je zolderkamer niet verwarmt. Zo'n 80 procent van de daken heeft isolatie.

Is mijn woning geschikt?

Check hier of dakisolatie bij jou mogelijk is.

 • Voor ieder dak is er wel een manier om te isoleren. Doe het meteen goed en kies voor dakisolatie met een hoge isolatiewaarde (13 cm of meer).

 • Heeft jouw woning al dakisolatie? In de meeste gevallen is dat matige isolatie. Die kun je nog verbeteren met extra isolatiemateriaal. Slimme momenten zijn het verbouwen van de zolder en het renoveren van het dak.

Bij appartementen is de isolatie van je dak een verantwoordelijkheid voor de VvE. Lees tips over hoe je dit als appartementseigenaar bij je VvE kunt aankaarten.

Kosten en besparingen 

  Kosten Je bespaart ieder jaar
Tussenwoning 4.100 euro 600 euro
Hoekwoning/2-1 kap 4.700 euro 700 euro
Vrijstaande woning 8.400 euro 1.300 euro

Van geen naar zeer goede isolatie van een schuin dak (Rc=4). Besparing berekend met een hr-ketel en gasprijs van 77 cent per m3.

8 procent spaarrente

Investeren in dakisolatie is net zo gunstig als een rente van 8 procent op je spaarrekening, berekent Milieu Centraal. De huidige rente op een spaarrekening ligt onder de 2 procent. Dakisolatie draagt bij aan de waarde van je woning en aan je woonplezier.

Heb je geen spaargeld of wil je liever geld achter de hand houden? Er zijn tal van mogelijkheden om energiebesparing in huis op een andere manier te financieren, zoals de gunstige Energiebespaarlening.

Ervaring

Onze zolder is nu lekker warm én we besparen flink op onze stookkosten

Ruth en Coby hebben het dak laten isoleren. Ze zijn erg tevreden met het resultaat. In deze video vertellen ze waarom het zo goed bevalt.

Straat Energiebesparen doe je nu.

Zo werkt het

Je dak kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Dit is van invloed op de tijd dat het isolatiebedrijf bij jou bezig is. Meestal duurt het één tot maximaal vier dagen.

Dakisolatie is geen grote verbouwing. Je hebt nauwelijks rommel of overlast. Je isolatiebedrijf ruimt alles weer netjes voor je op. Als je dak aan de binnenkant wordt geïsoleerd, moet je je zolder opruimen. Bij dakisolatie aan de buitenkant hoef je geen extra voorbereidingen te treffen.

Man met helm brengt dakisolatie aan. Dakisolatie is goed voor het milieu en je portemonnee.

Hier zie je hoe het isolatiemateriaal aan de binnenkant wordt aangebracht

Tips dakisolatie

 1. 1

  Ook bij onverwarmde zolders is het de moeite waard om je dak te isoleren. Veel warmte van het huis gaat via een koude zolder of vliering verloren. 

 2. 2

  Kies meteen voor een hoge isolatiewaarde (Rc-waarde van 4 of meer). Dit levert het meeste comfort en energiebesparing op. 

 3. 3

  Laat de isolatie van een plat dak altijd over aan een professioneel bedrijf . Zelf je plat dak aan de binnenkant isoleren geeft een groot risico op rottend hout in je plat dak.

Vind een vakkundig isolatiebedrijf

Heb je interesse in dakisolatie? Ga naar het overzicht van bedrijven. 

Isolatiebedrijven Chevron right

Heb je nog vragen?

Bij het Energieloket in jouw gemeente kun je terecht met vragen en onafhankelijk advies, telefonisch of per e-mail.

Naar het Energieloket Chevron right

Lees meer over

Een plat dak isoleer je het beste door isolatieplaten bovenop het dak te leggen. Vervanging van je dakbedekking is een goed moment om dit te doen. Meer informatie lees je op www.milieucentraal.nl/platdak

Ervaren doe-het-zelvers kunnen de binnenkant van een schuin dak ook zelf isoleren en daarmee kosten besparen. Praktische informatie hierover vind je op www.milieucentraal.nl/zelf-dak-isoleren

Deze site maakt alleen gebruik van cookies voor analyse.

Naar boven