"Je huis isoleren? Betekent dat wekenlang verbouwen? "
"Nee hoor. Het zal je verbazen hoe snel het klaar is! "
Krokodil
Hond

Hoe lang duurt isoleren en hoeveel rommel geeft het?

Isolatie is meestal binnen een dag gedaan, soms duurt het wat langer. Je hebt er geen omkijken naar en geniet al snel van een warm, comfortabel én energiezuinig huis.

Van welke isolatie zou je de tijd en rommel willen checken?

Wat komt er kijken bij spouwmuurisolatie?

Het isolatiebedrijf boort aan de buitenkant van de gevel in de voegen kleine gaten. Via deze gaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw gespoten. De gaten liggen ongeveer een meter uit elkaar. Deze maakt het bedrijf weer netjes dicht. Ook worden de gaten weer op kleur van de voeg gebracht. Het isolatiebedrijf hoeft niet binnenshuis bij je aan de slag. 

Je spouwmuur isoleren duurt vaak maar een halve dag, bij een vrijstaand huis een hele dag.

Bij spouwmuurisolatie komt alleen buiten wat stof los. Het kan zijn dat je na afloop de ramen moet wassen.

Voor spouwmuurisolatie hoef je zelf geen voorbereidingen te treffen. Door de gang komt een slang om de achterkant te kunnen isoleren.

Wat komt er kijken bij vloerisolatie?

Heb je een hoge kruipruimte? Dan is vloerisolatie makkelijk aan te brengen. Maar ook zonder (of met een lage) kruipruimte is het isoleren van je vloer mogelijk.

Je vloer isoleren vanuit de kruipruimte is vaak na een halve dag al klaar.

Het werk gebeurt in de kruipruimte. Isoleren van je vloer levert in huis geen rommel en gedoe op. Het bedrijf ruimt alles weer snel op.

Je hoeft er alleen voor te zorgen dat de toegang naar de kruipruimte goed bereikbaar is.

Wat komt er kijken bij dakisolatie?

Je dak kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Dit is van invloed op de tijd dat het isolatiebedrijf bij jou bezig is. Meestal duurt één tot maximaal vier dagen. Je zit er voor je het weet warmpjes bij!

Dakisolatie kan al binnen één dag klaar zijn. Als er veel werk zit in de afwerking, duurt het langer.

Dakisolatie is geen grote verbouwing. Je hebt nauwelijks rommel of overlast. Het werk gebeurt op de bovenste verdieping. Je isolatiebedrijf ruimt alles weer netjes voor je op.

Als je dak aan de binnenkant wordt geïsoleerd, moet je je zolder opruimen. Bij dakisolatie aan de buitenkant hoef je geen extra voorbereidingen te treffen.

Wat komt er kijken bij het plaatsen van isolatieglas?

Isolatieglas in bestaande kozijnen is snel en eenvoudig aangebracht. Ook het plaatsen van nieuwe kozijnen met HR++ of triple glas is geen grote verbouwing.

Isolatieglas plaatsen duurt ongeveer een dag. Heb je veel ramen en laat je ook kozijnen vervangen, dan duurt het langer. Het schilderen van houten kozijnen duurt ook een paar dagen.

Het werk gebeurt voor een groot deel van buitenaf. Bij het vervangen van kozijnen blijven de muren in tact. Bij bestaande kozijnen wordt de sponning breder gemaakt (zaagsel). Je isolatiebedrijf ruimt alles weer netjes voor je op.

Als je je vensterbank leegmaakt en je meubels voor het raam weg schuift, kan het isolatiebedrijf zo aan de slag!