Verantwoording doorverwijzingen

'Energie besparen doe je nu' is een campagne van de Rijksoverheid in samenwerking met de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Op deze campagnesite wordt verwezen naar andere websites.

Energieloketten

In bijna alle gemeenten of regio’s zijn energieloketten die eigenwoningbezitters vrijblijvend adviseren over het nemen van energiebesparende maatregelen en helpen met het vinden van een geschikt bedrijf.

De verantwoordelijkheid voor de informatie van het loket, het advies over energiebesparende maatregelen en de selectie van bedrijven ligt bij de Energieloketten zelf. 

Energieloket zoeken

 

Energieloket van VvE Belang

VvE Belang helpt appartementseigenaren en VvE’s met advies op uiteenlopende onderwerpen, waaronder het verduurzamen van appartementen. Op het speciaal hiervoor ingerichte energieloket kunnen ze je verder helpen met vragen over energiebesparende maatregelen. 

De verantwoordelijkheid voor de informatie van het loket, het advies over energiebesparende maatregelen en de selectie van bedrijven ligt bij VvE Belang zelf. 

www.vvebelang.nl/energieloket

 

Wijisoleren.nl

Is er geen  energieloket bij jou in de buurt? Dan helpt VENIN, de brancheorganisatie voor  isolatiebedrijven je verder bij het zoeken van een bedrijf.  De site Wijisoleren.nl biedt een overzicht van gespecialiseerde isolatiebedrijven . Je kunt hier isolatiebedrijven selecteren die gecertificeerd zijn, garantie bieden en een geschillenregeling hebben.

De verantwoordelijkheid voor de informatie en de selectie van isolatiebedrijven is in handen van brancheorganisatie VENIN.

www.wijisoleren.nl

 

Energiebespaarlening.nl

De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds, uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Dat betekent dat een particuliere huiseigenaar en Vereniging van Eigenaren rechtstreeks contact hebben met SVn. Het fonds is gevuld door de Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN Bank. Totaal is er 300 miljoen euro beschikbaar. Rente en aflossing stromen terug in dit fonds, zodat opnieuw Energiebespaarleningen kunnen worden verstrekt.

De verantwoordelijkheid voor de informatie en het verstrekken van leningen is in handen van SVn.